Thu 26.09.19

Kommil Foo: Oogst

Facebook event Share Tweet

Belgian première: yielding 30 years of memorable beauty!

A piano, a guitar, a violin and their 2 characteristic voices: the Walschaerts brothers need no more than that to provide their audience with a memorable night. Creating and playing for thirty years straight. High time to distill a new show from all that goodness then. Without the circus, intimate. Raf, Mich, their most beautiful songs and their most amazing tales.

Kommil Foo at its best!

Direction: Ineke Nijssen en Walter Janssens
Decor: Kris van Oudenhove
Technical Direction: Koen Bellens
Production: Caroline Lanoye


Videos

Response

Sinds dag 1 grote fan van wat de gebroers op de spreekwoordelijke mat kunnen toveren. En ben nog altijd fan, maar gisteren toch een beetje op mijn honger bleven zitten. Deze keer dus geen samenhangende verhaallijn in de show, en het tedere evenwicht tussen energie, humor en emotie sloeg net iets te vaak richting emotie, te weinig kunnen genieten van de humor, die humor met een kantje die er toch voor zorgde altijd dat ze letterlijk het publiek konden vastlijmen op hun stoel met een lach en een traan. De traan werd wel vaak gelokt maar de traan had te weinig lach en weigerde te vloeien. Dat allemaal gezegd zijnde, was het wel weer voor 25% van de show een geweldige belevenis, met fantastische sketches van de prinses van zijn dromen die de prins achtervolgde, en de teruglopende stormvloed van tranen. Geweldig goed blijven ze, hun muzikaal talent is grandioos, hun stem virtuoos, hun passie en samenspel magistraal. Gewoon net iets te weinig.
jurinho
De kunst om een zaal muisstil te krijgen, jezelf te herkennen in de breekbare emoties, op het puntje van je stoel zitten hongerig naar de pointe van de grap, en luidop met voldoening lachen als die dan komt. Een optreden van kommilfoo is een belevenis. Het gevoel van die twee broers daar op het podium precies echt te kennen, terwijl dat niet zo is. Jullie zitten in ons hart. Mooi hoe jullie gekende nummers een twist gaven zodat ze toch weer tot leven kwamen. Grootste verbazing was dat men te vroeg applaudisseerde bij ruimtevaarder, allez? Iedereen die daar zat wéét dat toch?
veerle.Peters799914
dankuwel mannen, topavond :-)
ronyseghers
Wederom van de eerste tot de laatste seconde genoten. Doordat de sketches uit verschillende programma's kwamen, ontbrak de omkadering natuurlijk. Maar voor wie alle programma's vroeger heeft gezien was dit een overheerlijke reis door het universum van Kommil Foo. Hoogtepunt in hun zo rijkgevulde carrière vind ik nog altijd 'Breken' en de sketch hieruit was voor mij één van de hoogtepunten van de avond, samen met die over Frans Bauer en uiteraard de toegift, 'Ruimtevaarder'. En waarom krijg ik verdomme elke keer tranen in de ogen bij de laatste noten van elk optreden? En zeer toepasselijk woorden van lof voor de regisseurs en de klank- en lichtman. Het zijn allemaal woorden voor iets waar eigenlijk geen woorden voor zijn. Bedankt, mannen! Jammer genoeg zal ik de volgende 30 jaar Kommil Foo niet meer volledig kunnen uitzitten...
rakker
Ik treed Maarten bij, er miste wat diepgang en daardoor was het optreden minder goed dan de vorige. Misschien ook een beetje omdat de muziek allemaal reeds gekend was. Desalniettemin leuke avond, geweldige muziek en geniale humor momentjes in de kleine dingen. En een gesigneerde plaat
Bjorn.De Wael529448
Prachtig optreden met magistrale vertellers en betoverende muziek. Of hoe je lelijke verhalen van slechte momenten op een mooie manier kan troubadouren. Schitterend en bedankt.
Bart.De Vlieger663762
Hartverwarmend. Herkenbaar. Nostalgisch. Hilarisch. Ontroerend.
Bjorn.Verhaeghe567299
Het blijven prachtige optredens. Fan van het eerste uur. Maar voor mij persoonlijk niet de sterkste sketches die zij speelden. Ik miste ook de diepgang in de verhalen bij Raf. Ik ben wat op mijn honger blijven zitten.
maarten-ceulemans
Het zijn krakken die van walschaerts
Gunter.Herbots585367
Top !
evb1964
You have to be logged in to post a reaction.
No AB account yet? Register here.

Your visit to AB

Mobility

Our concerts usually finish at 10:30 pm: that way you can still catch the last train home!

Plan your route

Hungry before the concert

Eat something in our AB Café & Resto. Enjoy your meal!

Reserve your table

Order your drink tokens now

That way you don't have to queue and you can go straight to the bar

Order

Fanmail

Share your latest musical discoveries with us! That way you will be first to know when they visit AB.

Connect with Facebook Connect with Spotify

We use technologies, such as cookies, to improve your online experience, to provide social media features (like showing YouTube videos) and to analyse traffic on the website. We also share information about your use of our website with our trusted social media and analytics partners.
More information