Uniek concert van underground Belpoppionier
Wat is de gemene deler tussen Gucci, John Maus, BBC 6 Music, DeeWee, Stroom, Jlin, DJ Marcelle en Peaking Lights? Juist: ze zijn allemaal fan van óf hebben al samengewerkt met Walter Verdin.
Verdin bracht recent de dubbele compilatie PING PONG uit op het geprezen Belgische Cortizona-label. De plaat is een verzameling van nooit eerder uitgebrachte werken van Verdin, het brein achter Pas De Deux - de Belgische band die in de jaren 80 cultklassiekers als Rendez-Vous en Cardiocleptomanie voortbracht.
Met PING PONG duikt Verdin diep in zijn archief vol experimentele muziek (1980-2000) en vangt hij een tijdperk van DIY-punkgeest, improvisatie en creatieve vrijheid. De nummers weerspiegelen zijn fascinatie voor spontane, gelaagde composities. Met beperkte middelen - zoals een Yamaha CS-40M synthesizer, geleende drummachines en tapeloops - creëerde hij rauwe, tastbare en persoonlijkere opnames dan latere commerciële producties.
In 2025 is Walter Verdin hotter dan ooit nu blijkt dat hij vanuit zijn Leuvense studio een pionier was van alles wat de laatste jaren boeiend en hip is in de elektronische muziek. Eindelijk krijgt de man de erkenning die hij al jaren verdient.
Voor wie er in 2014 bij was toen Pas De Deux The Sound Of The Belgian Underground afsloot, is het geen geheim: het wordt een strak en spannend concert dat niet alleen op je brein, maar ook op je lijf en leden zal inhakken.
“Wonderful music from Walter Verdin, the whole record’s amazing.” - Tom Ravenscroft, zoon van radio-icoon John Peel, op BBC 6 Music.
“Ping Pong’ is een fascinerende terugblik op een forse hap uit Walter Verdins carrière, vanwaaruit het heerlijk stippellijntjes trekken is naar Matmos, The Books of elektronische muziekgenres die pas later tot bloei zouden komen….veel meer dan een wandelingetje door memory lane. Zal ‘Ping Pong’ het ooit tot een cultklassieker schoppen? Nope. De plaat is dat nu al.” - Humo
Foto © Dirk Leunis
Support: Céline Gillain
De support act wordt de aan Cortizona verbonden Brusselse artieste Céline Gillain. Door elementen van elektronische muziek en experimentele pop te combineren, is haar geluid zowel hypnotiserend als subversief en verkent het thema’s als macht, technologie en maatschappelijke normen. Gillain is een zelfverklaarde Verdin-fan.