Dagen Zonder Vlees is een feest in ons AB Café & Resto. Wie dacht dat hij 40 dagen lang een smos kaas moest eten als lunch, kunnen we geruststellen: onze kok Timmie (het best bewaarde culinaire geheim van Brussel) zorgt iedere middag voor een vegetarische dagschotel en ook onze broodjes zullen uitsluitend vegetarisch zijn tijdens deze periode.
In ons AB Resto kan je zoals steeds kiezen uit verschillende veggie gerechten, maar ook uit vis of vlees. Omdat we tijdens Dagen Zonder Vlees naast dieren ook ons milieu willen sparen, halen we rood vlees even van het menu. Voor 1 kilo rundsvlees wordt volgens berekeningen van milieuadviesbureau ERM en de Ugent 23,7 kilo CO2 uitgestoten. Dat is gigantisch veel. Ter vergelijking: voor 1 kg varkensvlees wordt 5,7 kg CO2 uitgestoten, voor een kg kip 3,6 kg CO2. De kg groenten wint met gemak: 0,37 CO2!
Eet geen vlees, eet minder vlees, eet ander vlees. Sluit je sowieso aan bij onze AB groep op de Dagen Zonder Vlees website via deze link.
Al honger? Check hier het weekmenu van AB Café & Resto. Bon appetit!
Geplaatst door Ancienne Belgique - AB op dinsdag 28 februari 2017