zo 10.05.20

POSTPONED: Mark Lanegan Band plays ‘Bubblegum’ + very special guests

+ Lyenn, Dylan Carlson, Hey Colossus, Kid Congo Powers, Black Phoebe

Facebook event Deel Tweet

Indiegod cureert voor het eerst én speelt integraal zijn meesterwerk ‘Bubblegum’

In het licht van de recente ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het COVID-19-virus die elkaar steeds sneller opvolgen, sluit AB de deuren tot en met 7 juni 2020.

Tot en met 7 juni worden ALLE concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst. Wij hebben het hele team gemobiliseerd en proberen de best mogelijke oplossing te vinden voor alle concerten. Concerten kunnen mogelijk verplaatst of geannuleerd worden.  In het geval van verplaatsing, blijven aangekochte tickets geldig. In geval van annulatie, worden alle tickets automatisch terugbetaald.

De dagtickets voor zaterdag 9 mei zijn uitverkocht. Er is evenwel nog een beperkt aantal combitickets voorradig die toegang geven tot zowel zaterdag 9 als zondag 10 mei.

Opgelet: voor dit event zijn combitickets beschikbaar. Mark Lanegan Band speelt elke dag integraal zijn album ‘Bubblegum’. De (inter)nationale gasten die hij uitnodigt zullen elke dag verschillend zijn.

Very special guests: Dylan Carlson featuring Holly + Hey Colossus + Lyenn + Black Phoebe + Kid Congo Powers (dj)

Met zijn 13 AB-passages mag je Mark Lanegan gerust een huisartiest noemen. Lanegan betrad voor het eerst het AB-podium in 1992 met zijn vorige band Screaming Trees en minstens een handvol keer onder eigen naam. Hij was een opvallende gast bij de afscheidsoptredens van Magnus eind 2018 en passeerde ook de revue met zijn compagnons de route Greg Dulli en Isobell Campbell. Een logische keuze dus om Mark Lanegan een weekend lang carte blanche te geven en hem naar hartenlust te laten programmeren voor zijn eerste curatorschap ever, worldwide. En het lijkt wel of Lanegan programmator is in bijberoep, want zijn wishlist oogt indrukwekkend.

Zo speelt hij elke avond integraal (!) zijn meesterwerk ‘Bubblegum’ uit 2004. The Guardian hierover: ‘In every sense, ‘Bubblegum’ is a staggering record.’ AB40 kan voor ons al niet meer stuk.

Dylan Carlson featuring Holly (us)
Gitarist/zanger van de succulente dronedoomband Earth en voormalige flatgenoot van Kurt Cobain. On stage wordt hij vergezeld door buikdanseres & wederhelft Holly Carlson die ook de hoes sierde van diens soloalbum ‘Conquistador’.

Hey Colossus (uk)
Dit Engelse gitaarsextet is – dixit Boomkat "one of Europe's great live bands". Opvallend: hun jongste albums is verschenen via Alter, het label van electroproducer Helm.

Lyenn (b)
Van Mark Lanegan Band-gitarist Frederic 'Lyenn' Jacques verscheen zonet zijn felbejubelde album ‘Adrift’. De Morgen: "Het vergelijk met Thom Yorke of Scott Walker is zelden van de lucht. ‘Adrift’ getuigt van zoveel eigenzinnigheid dat Lyenn zowaar een universum op zich is."

Black Phoebe (us)
Mark Lanegan: ‘I have a band with my wife, called Black Phoebe, inspired by the post-punk music that we like, but combined with new experimental noise, and ambient electronica music.‘

Kid Congo Powers (dj) (us)
Legendarische Amerikaanse rockgitarist die vooral gekend is als lid van onder andere The Gun Club, The Cramps en Nick Cave & The Bad Seeds. Nu als volleerd dj achter de draaitafels.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

POSTPONED: Mark Lanegan Band plays ‘Bubblegum’ + very special guests nieuws

Wat weet jij nog over Bubblegum?

Mark Lanegan speelt op 9 & 10 mei integraal zijn meesterwerk Bubblegum

Lees
Stories
Mark Lanegan lost namen voor eerste curatorschap 'Bubblegum Fest'

‘Hey guys, here’s my dream list.’

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie