za 09.05.20

POSTPONED: Mark Lanegan Band plays ‘Bubblegum’ + very special guests

+ Alain Johannes, Teeth Of The Sea, Not waving, Abul Mogard, Joe Cardamone, Crayon Sun, Regis (dj)

Facebook event Deel Tweet

IndieGod cureert voor het eerst én speelt integraal zijn meesterwerk ‘Bubblegum’

In het licht van de recente ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het COVID-19-virus die elkaar steeds sneller opvolgen, sluit AB de deuren tot en met 7 juni 2020.

Tot en met 7 juni worden ALLE concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst. Wij hebben het hele team gemobiliseerd en proberen de best mogelijke oplossing te vinden voor alle concerten. Concerten kunnen mogelijk verplaatst of geannuleerd worden.  In het geval van verplaatsing, blijven aangekochte tickets geldig. In geval van annulatie, worden alle tickets automatisch terugbetaald.

Mark Lanegan speelt ook in AB op zondag 10 mei.

De dagtickets voor zaterdag 9 mei zijn uitverkocht. Er is evenwel nog een beperkt aantal combitickets voorradig die toegang geven tot zowel zaterdag 9 als zondag 10 mei.

Opgelet: voor dit event zijn COMBITICKETS beschikbaar. Mark Lanegan Band speelt elke dag integraal zijn album ‘Bubblegum’. De (inter)nationale gasten die hij uitnodigt zullen elke dag verschillend zijn.

Very special guests: Alain Johannes + Joe Cardamone’s Holy War + Abul Mogard + Not Waving + Teeth Of The Sea + Crayon Sun + Regis (dj)

Met zijn 13 AB-passages mag je Mark Lanegan gerust een huisartiest noemen. Lanegan betrad voor het eerst het AB-podium in ’92 met zijn vorige band Screaming Trees en minstens een handvol keer onder eigen naam. Hij was een opvallende gast bij de afscheidsoptredens van Magnus eind ’18 en passeerde tevens de revue met zijn compagnons de route Greg Dulli en Isobell Campbell. Een logische keuze dus om Mark Lanegan een weekend lang carte blanche te geven en hem naar hartenlust te laten programmeren. En dat voor zijn eerste curatorschap ever, worldwide. En het lijkt wel of Lanegan programmator is in bijberoep, want zijn wishlist oogt indrukwekkend.

Zo speelt hij elke avond integraal (!) zijn meesterwerk ‘Bubblegum’ uit 2004. The Guardian hierover: ‘In every sense, ‘Bubblegum’ is a staggering record.’ AB40 kan voor ons al niet meer stuk.

Alain Johannes (us)
Chileens-Amerikaanse zanger/gitarist met een indrukwekkend parcours. Was zowel te horen bij Them Crooked Vultures, PJ Harvey, Queens of the Stone Age als Arctic Monkeys. En volop present op ‘Bubblegum’, waardoor hij Lanegan tevens on stage zal vergezellen.

Joe Cardamone’s Holy War (us)
Jarenlang bezielde frontman van de Amerikaanse post-hardcoreband The Icarus Line. Nu present met zijn jongste project Holy War dat grossiert in distorted electronic beats. Cardamone regisseerde tevens Mark Lanegans videoclip ‘Stitch It Up’ uit 2019.

Abul Mogard (Srb)
Niet dat we er een ruk van geloven, maar de legende gaat dat deze Servische elektronicakunstenaar zijn hele leven in een fabriek werkte en zich pas tijdens zijn pensioen op muziek stortte. Het gros van zijn albums verscheen via Ecstatic, het label van zielsgenoot Not Waving. Thom Yorke (Radiohead) is fan.

Not Waving (it)
Not Waving is het alter ego van de Italiaanse synth/postpunkadept Alessio Natalizia (zie ook: Walls). Met Mark Lanegan (onder diens nom de plume Dark Mark) sloot hij een gitzwart bloedverbond dat resulteerde in het album ‘Downwelling’. Boomkat: ‘Refers to the latter-days Scott Walker!’

Teeth Of The Sea (uk)
Psychedelisch Londens rocktrio dat werd opgericht na een openbaring tijdens een Wolf Eyes-optreden. Door The Guardian omschreven als "sonic dystopians explore ambient brass'".

Crayon Sun (b)
Samenwerkingsverband van Mark Lanegan Band gitarist/toetsenist Aldo Struyf en blueszanger Big Dave. Hun gelijknamig debuut bulkt van stomende desert blues en knipoogt volop naar Captain Beefheart, Masters of Reality en C.W. Stoneking.

Regis (dj) (uk)
Regis – het alter ego van Karl O'Connor – is nog steeds een van de meeste creatieve krachten uit de Britse techno/electroscène. Karakterlabel Blackest Ever Black eerde zijn '80s "post punk, goth, industrial, dnb, dark ambient influenced" techno door de excellente verzamelaar ‘Manbait’ op de wereld los te laten.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

POSTPONED: Mark Lanegan Band plays ‘Bubblegum’ + very special guests nieuws

Wat weet jij nog over Bubblegum?

Mark Lanegan speelt op 9 & 10 mei integraal zijn meesterwerk Bubblegum

Lees
Stories
Mark Lanegan lost namen voor eerste curatorschap 'Bubblegum Fest'

‘Hey guys, here’s my dream list.’

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie