vr 17.04.20

POSTPONED: Aksak Maboul

+ Laetitia Sadier

Facebook event Deel Tweet

Albumvoorstelling van legendarische Belgische experimentele-pop outfit

Naar aanleiding van COVID-19 wordt het concert van Aksak Maboul verplaatst.
We gaan samen met Les Atelier Claus op zoek naar een nieuwe datum voor dit concert.

Ticketinfo via Les Atelier Claus.

Legendarische experimentele pop-outfit Aksak Maboul keert terug met hun eerste echte nieuwe release in jaren. ‘Entitled Figures’ het is een dubbelalbum met 22 tracks en intermezzo's: er was niet minder voor nodig om de stroom van ideeën op te vangen die ontstond na zo'n lange kloof ...

Teruggrijpend naar de verschillende bronnen die de band altijd hebben geïnspireerd (van elektronische muziek en pop tot experimenteren, jazz, minimalisme, hedendaags klassiek, enz.), dewelke Aksak Maboul op hun onnavolgbare stijl herconfigureert. Wevende elektronische en akoestische instrumentatie, improvisatis, songs, beats, gevonden objecten en geluidscollages, het album werkt als een labyrint, vol geheime passages en interne connecties.

De plaat is geschreven, bedacht en geproduceerd door Marc Hollander & Véronique Vincent (respectievelijk oprichter van Aksak Maboul & Crammed Discs en voormalig vocaliste bij The Honeymoon Killers), waarbij Marc de leiding had over de muziek, terwijl Véronique de teksten schreef en de tekeningen en schilderijen maakte voor het kunstwerk.

Op het album zijn ook bijdragen van de huidige live line-up van de band: Faustine Hollander, Lucien Fraipont (Robbing Millions) & Erik Heestermans, en paseren er enkele gasten waaronder Fred Frith, Steven Brown (Tuxedomoon), drie leden van Aquaserge….

Het album komt uit op 15 mei 2020. De band speelt een reeks shows in Europa en Japan en zal hun nieuwe liveset in première brengen in de intieme setting van Les Ateliers Claus op 17 en 18 april .


live opstelling:

  • Véronique Vincent: zang
  • Marc Hollander: toetsenborden
  • Lucien Fraipont: gitaar
  • Faustine Hollander: bas, toetsen, zang
  • Erik Heestermans: drums
Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie