ma 10.02.20

Minor Pieces

Facebook event Deel Tweet

Intieme, impressionistische alt-folkpracht

Minor Pieces is het nieuwe samenwerkingsproject van twee unieke artiesten: songschrijver / componist Ian William Craig, die we nog kennen van zijn passage op Feeërieën in 2016 en zijn concert in AB Salon in 2018, en zangeres / multi-instrumentaliste Missy Donaldson.

De stempel van Craig is duidelijk terug te horen, maar daar waar hij solo erg soundscape-achtige composities maakt, staan hier de songs centraal.

Hun net verschenen album ‘The Heavy Steps Of Dreaming’, uit op het straffe FatCat Records, is een mooie, coherente verzameling van intieme, impressionistische alt-folkparels geworden waar we naast invloeden van o.a. Grouper, Low of Bonnie ‘Prince’ Billy ook de (tape-)experimenten van William Basinski of Fennesz in horen.

Lees meer Lees minder

Voor fans van Grouper, Tak Talk, Mazzy Star, Cat Power, Fennesz,...
In de pers ‘This record demands of its listeners patience, humility, and an openness to experience; those who grant it those three things will find themselves rewarded in an enriching, cathartic overhaul of the self.’ Atwood Magazine

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie