do 28.11.19

Europalia Romania: Karpov not Kasparov & Deathbycoconut

Facebook event Deel Tweet

Heerlijke double bill met het spannendste uit de Roemeense indiescène

Met de steun van Arthis: het Belgisch-Roemeens Cultureel Huis.

 

Na de succesvolle concerten in het kader van EUROPALIA Turkey (’15) en EUROPALIA Indonesia (’17), slaat AB opnieuw de handen in elkaar met EUROPALIA met als centraal gastland Roemenië.

Karpov not Kasparov
Het excentrieke duo Karpov not Kasparov volgt de regels en strategieën van het schaakspel met akoestische drums, synths en stem. Net zoals het schaakspel oorspronkelijk Oosters is, inspireerden ze zich op de Oosterse folkloremuziek die in een aanstekelijke dansbare sound ontaardt. Verwacht je tijdens hun live shows aan aerobiclessen, hedendaagse dansbewegingen, stille films, ballet en projecties van een live schaakspel, door het publiek gespeeld.

Voor de jongste videoclip van Karpov not Kasparov stuurde EUROPALIA Anthony Nti (cfr. zijn videoclips voor o.a. TheColorGrey en Darell Cole) naar Boekarest.


Deathbycoconut
Het jongste talent uit Boekarest staat klaar om de wereld te veroveren. Met hun doe-het-zelf-attitude en lo-fi geluiden trokken deze gepassioneerde creatieve geesten onze aandacht op hun soundcloud. EUROPALIA nodigde hen gedurende twee weken uit voor een residentie om aan hun debuut en toernee te werken.

Deathbycoconut ontleent zijn naam en inspiratie uit de socio-economische overgangsjaren in het post-communistische Boekarest. Hun teksten gaan over de verspilling en de economische ondergang van het bezuinigende neoliberale beleid. Met energieke beats en aanstekelijke harmonieën brengen ze obsessief pulserende muziek. Voor liefhebbers van Can, Sonic Youth, Silver Apples en Beak>.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Europalia Romania: Karpov not Kasparov & Deathbycoconut nieuws

Europalia Roemenië Opening Night

Op 4 oktober trapt Kunstenfestival Europalia af met een eclectische openingsavond in Les Brigittines

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie