za 29.02.20

Wolvennest

+ Dread Sovereign, Saturnalia Temple, The Ruins Of Beverast

Facebook event Deel Tweet

Brusselse band presenteert "The Nest" ft. The Ruins Of Beverast, Dread Sovereig en Saturnalia Temple

Een Liveurope concert:
Het eerste Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

WLVNNST is een muzikaal partnerschap gecreëerd door Kirby Michel (Arkangel /La Muerte/Length Of Time), Corvus Von Burtle (Cult of Erinyes/LVTHN) en Marc De Backer (Mongolito). Wolvennests debuutalbum (2016), met gasten en co-schrijvers Albin Julius en Marthyanna (van Der Blutharsch en The Infinite Church Of The Leading Hand), werd omschreven als een mix van jaren 70-Krautrocksounds en Noorse vroege 90's-blackmetal dat zich ontvouwt als een wervelende filmsoundtrack.

Tweede album 'VOID' (2018) mixt mysterieuze vibes met een meer duistere energie. Het bracht ‘The Nest’ naar sommige van de meest occulte festivals en plaatsen in Europa, zoals House of the Holy, Chaos Descends, A Thousand Lost Civilizations, Roadburn Festival, Sauzipf Rocks Festival en Invoking the Ancient Ritual. Ze traden ook op als supporting act voor Wolves In A Throne Room, Dool, Electric Wizard, Urfaust en nog veel andere bands.

In april 2019 voerde Wolvennest album ‘VOID’ live en integraal op tijdens een unieke show op de mainstage van Roadburn Festival, voor de gelegenheid vergezeld door een exclusieve line-up met Shazzula, Michel Kirby, Corvus Von Burtle, Marc De Backer, John Marx, Bram Moerenhout, DéHà en Alexander Von Meilenwald. Alle visuals, die deel uitmaken van WLVNNST sinds het begin, werden gemaakt en gescreend door A Thousand Lost Civilizations.

De WOLVENNEST-show in AB op 29 februari wordt het eerste optreden van de band in 2020. Voor de gelegenheid krijgen ze gezelschap van special guests en vrienden The Ruins of Beverlast, Dread Sovereign en Saturnalia Temple.

THE RUINS OF BEVERAST is een Duits extreme metalproject opgericht in 2003 door Alexander von Meilenwald. Onder die naam bracht hij al vijf albums uit via Ván Records.

Sinds 2013 speelt von Meilenwald ook live met een uitgebreide line-up. Voor het studiomateriaal blijft hij echter alle instrumenten en zang zelf uitvoeren, afgezien van enkele occasionele optredens van sessiemuzikanten.

Der Spiegel noemde het derde album ‘Foulest Semen of a Sheltered Elite’ een 'hoogst complex' album en gaf het een 8 op 10.

Het album ‘Exuvia’ werd uitgebracht in 2017 en werd goed ontvangen door de vakpers, Metal Hammer Duitsland gaf het een 6 op 7, metal.de 9 op 10.

DREAD SOVEREIGN is het doodgeboren hersenspinsel van Nemtheanga van Primordial. Jaren van snaarhacken en slashen op zijn gitaar hebben geleid tot dit project. Hij wordt ondersteund door Johnny King (Malthusian, Altar of Plagues, Conan) op drum en Bones (Zom, Wizards of Firetop Mountain) op gitaar.

De opzet is ruwe, rauwe oldschool doom / metal met links naar Venom, Saint Vitus en Cirith Ungol, met hints van late jaren 80-blackmetal en vroege Sepulchral-metal. De band wil niet per se het wiel heruitvinden, maar zijn vooral uit op een goede oude evil metalkick. 

SATURNALIA TEMPLE In hun eigen woorden: “A dark Swedish forest at night, while out of the body. Crushingly Hard Electric Blues...doom...occult...dark...ritual...stoner....magic.”

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Zeer fijne avond: security, personeel enz. allemaal zeer aangename en vriendelijke mensen! En ook in het Nederlands bediend worden (ik wil hier geen politiek statement maken maar enkel zeggen dat het zeer professioneel is). Wolvennest was grandioos maar inderdaad veel te kort. Goede sfeer vanuit het publiek wat de groep duidelijk enthousiasmeerde. Zeer goed geluid ook in de zaal.
Daniël.Segers862511
Wolvennest: geweldige band!! 1 uurtje was veel te kort. Wil ik later nog 'ns zien.
roel70
Très bonne programmation, et un show impressionnant et envoûtant de la part de Wolvennest !!! Une bonne soirée, à refaire ;-)
Cedric.Verkr853978
Fantastische avond. Ik heb me ook geërgerd aan het meisje in het rode kleedje...
Dries.Vaernewyck559954
Ik ging Saturnalia Temple, Dread Sovereign was ook er goed
tripletraple
Schitterend concert van Wolvennest! Prachtig samenspel!
Alex.Van Loon585526
Wolvennest was top!
k-2be
Prima Dread Sovereign en Saturnalia Temple. Magistrale Ruins of Beverast. Wolvennest ietsje minder, maar ben dan wel verwend, zag hen al een keer of vier in het laatste jaar. Enig minpunt de krijsende, in rood kleed getooide deerne, die voor iedereen het concert van The Ruins vergalde. Ook beleefd verzoek om anderen te laten luisteren hielp niet. Bij deze, wie geen fan is, je kan stees naar de bar. Respecteer de muziek. Tot de volgende!!
Luc.Baert635418
Incroyable line-up, super soirée, j'aimerais plus de dates comme cela à l'AB.
Corentin.Severin576840
Très bonne soirée, surtout de la part du premier groupe : dread sovereign!
Gabrielle.Ducat696730
Was mij tot nu toe onbekend, maar is een schitterende performance !!!
Gina.Michiels755237
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Wolvennest nieuws

AB Sessie met Wolvennest

Luister naar Ritual Lovers

Lees
ABtv

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie