wo 27.05.20

POSTPONED: Church Of Sound presents Alabaster dePlume

Facebook event Deel Tweet

‘One of my favourite saxophone players from this country’ (Shabaka Hutchings)

In het licht van de recente ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het COVID-19-virus die elkaar steeds sneller opvolgen, sluit AB de deuren tot en met 7 juni 2020.

Tot en met 7 juni worden ALLE concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst. Wij hebben het hele team gemobiliseerd en proberen de best mogelijke oplossing te vinden voor alle concerten. Concerten kunnen mogelijk verplaatst of geannuleerd worden.  In het geval van verplaatsing, blijven aangekochte tickets geldig. In geval van annulatie, worden alle tickets automatisch terugbetaald.

Locatie: Les Brigittines (Korte Brigittinenstraat, 1000 Brussel)  op 10 minuten wandelafstand van zowel AB als Centraal Station.

Church Of Sound
Church Of Sound is dé Londense hotspot bij uitstek. In de befaamde St James the Great Church in Oost-Londen komt namelijk elke maand de crème de la crème van de hedendaagse jazzscène samen. De sfeer evenaart zowaar wat er in de jaren ’50 in de lucht moet gehangen hebben in de legendarische jazzclub Birdland in NYC. Het format is even eenvoudig als uniek. Een ensemble speelt in het midden van een kerk, omringd door het publiek. Los van hun eigen repertoire, staat telkens ook een songbook centraal.

Afgelopen jaar trad COS voor het eerst buiten haar oevers en maakte het de oversteek naar het Europese vasteland. Uitvalsbasis: het voormalige klooster en huidig kunstencentrum Les Brigittines. Het resultaat: een uitverkochte eerste editie én een extatisch publiek. Een vervolg drong zich op. Zowaar meteen met een tweedaagse met niemand minder dan Alabaster dePlume (woe 27 mei) en het Zuid-Afrikaanse duo dumama + kechou (do 28 mei).

Alabaster dePlume
Eerlijk is eerlijk: het duurde even, maar eens poëet/saxofonist Alabaster dePlume in je hoofd zit, wordt hij een A B S O L U T E verslaving. Luister maar eens naar zijn superbe en bezwerende album ‘The Corner of a Sphere’ die door de hedendaagse jazzprotagonisten op handen wordt gedragen. Shabaka Hutchings noemt hem "One of my definite favourite saxophone players from this country", Gilles Peterson riep uit dat "He absolutely blew my mind" en The Comet Is Coming keyboardspeler Danalogue produceerde het album.

Zijn jongste (instrumentale) album ‘To Cy & Lee’ werd zowaar opgepikt door dé hedendaagse smaakmaker van het moment: International Anthem (cfr. Makaya McCraven, Jaimie Branch, Irreversible Entanglements …)

En: zien = geloven. Zo schreef The Guardian: "One of the most thrilling performances I’ve seen this year; a reminder of how vital and adventurous music can be."

Lees meer Lees minder

AB weetje • Er was al een mooie Alabaster dePlume passage tijdens BRDCST in ‘19
• Sinds hij getekend heeft op International Anthem wil iedereen hem
• AB lanceerde in ’18 het eerste International Anthem Weekend (met Makaya McCraven en Ben LaMar Gay) in België

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie