wo 18.11.20

POSTPONED: ABnormal - Aksak Maboul

Facebook event Deel Tweet

Albumvoorstelling van legendarische Belgische experimentele-pop outfit

Als gevolg van de extra maatregelen die gisteren werden afgekondigd door het Brussels Gewest, sluit AB de deuren tot en met 19 november 2020.

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen de verstrenging van de maatregelen niet aanvechten. We begrijpen dat bij de alarmerende coronacijfers drastische maatregelen horen. Dat ook onze werking op een bepaald moment moet wijken voor de volksgezondheid, is een evidentie.

Tot en met 19 november worden ALLE concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst. Wij hebben het hele team gemobiliseerd en proberen de best mogelijke oplossing te vinden voor alle concerten. Concerten kunnen mogelijk verplaatst of geannuleerd worden. In het geval van verplaatsing, blijven aangekochte tickets geldig. In geval van annulatie, worden alle tickets automatisch terugbetaald.

We volgen de situatie op de voet en communiceren alle updates asap via onze website. Al onze kopers zullen per mail op de hoogte gebracht worden van de wijzigingen van hun concert.

Verder vragen we nog om je liefst nog niet telefonisch of via mail te informeren. Check de updates van je concert via onze agenda.

-----

Dit is een 'ABnormal' concert. Tijdens deze concerten is het dragen van een mondmasker verplicht en zijn enkel bubbels van 1 of 2 mensen mogelijk. Wat als je met 3 mensen wilt komen?  Dan koop je 1 duo bubbel en 1 solo bubbel. 1 van je vrienden zit dan alleen op het balkon. Hetzelfde geldt voor alle andere oneven getallen.

Meer uitleg over de veiligheidsmaatregelen lees je hier.

Co-organized with Les Ateliers Claus

Aksak Maboul bracht in volle Corona lockdown hun eerste echte nieuwe release in jaren. ‘Figures’ (Crammed) werd een dubbelalbum met 22 tracks en intermezzo's: er was niets minder voor nodig om de stroom van ideeën op te vangen die ontstond na zo'n lange kloof ...

Teruggrijpend naar de verschillende bronnen die de band altijd hebben geïnspireerd (van elektronische muziek en pop tot experimenteren, jazz, minimalisme, hedendaags klassiek, enz.), dewelke Aksak Maboul op hun onnavolgbare stijl her-configureert. Wevende elektronische en akoestische instrumentatie, improvisaties, songs, beats, gevonden objecten en geluidscollages, het album werkt als een labyrint, vol geheime passages en interne connecties.

De plaat is geschreven, bedacht en geproduceerd door Marc Hollander & Véronique Vincent (respectievelijk oprichter van Aksak Maboul & Crammed Discs en voormalig vocaliste bij The Honeymoon Killers), waarbij Marc de leiding had over de muziek, terwijl Véronique de teksten schreef en de tekeningen en schilderijen maakte voor het kunstwerk.

Op het album zijn ook bijdragen van de huidige live line-up van de band: Faustine Hollander, Lucien Fraipont (Robbing Millions) & Erik Heestermans, en paseren er enkele gasten waaronder Fred Frith, Steven Brown (Tuxedomoon), drie leden van Aquaserge….

Dit concert was initieel voorzien op 17 april in Les Ateliers Claus.

Live opstelling:
Véronique Vincent: zang
Marc Hollander: toetsenborden
Lucien Fraipont: gitaar
Faustine Hollander: bas, toetsen, zang
Erik Heestermans: drums

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie