do 19.03.20

POSTPONED: AB & Beursschouwburg present: Irreversible Entanglements

Facebook event Deel Tweet

Free jazz, powerful poetry, seething rage, collective liberation

UPDATE: AB en Beursschouwburg sluiten tot en met 5 april de deuren n.a.v. COVID-19. Dit concert wordt daarom opgeschort en indien mogelijk verplaatst. Wij danken je voor jouw begrip.

Irreversible Entanglements is een free jazz collectief gericht op bevrijding. Dichteres Camae Ayewa (a.k.a. Moor Mother), saxofonist Keir Neuringer, bassist Luke Stewart stonden in 2015 samen op het podium van Musicians Against Police Brutality, in de nasleep van de moord op Akai Gurley door de New Yorkse politie.

Een paar maanden later kwamen trompettist Aquiles Navarro en drummer Tcheser Holmes mee recorden in Seizure’s Palace in Brooklyn. Die eerste keer dat de muzikanten ooit samen speelden, werd meteen het officiële (en opzienbarende) debuut van het kersverse quintet.
Met dezelfde naam als de band, bevat hun eerste EP vier meedogenloos vlammende stukken muziek waarin de instrumentalisten diep uit hun individuele free jazz studies putten, vier stukken vlijmscherpe en verheven poëzie over Black trauma, overleven en kracht. De boodschap is de onmiskenbare essentie van deze muziek: word wakker, hef je vuisten in weerstand en schreeuw bedaard maar vastberaden om vrijheid.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie