vr 07.02.20

Oorstof presents: Thomas Lehn & John Butcher + Farida Amadou

Facebook event Deel Tweet

Alweer een avond vol boeiende improvisatiemuziek

Zeldzame kans om analoge synth wizard Thomas Lehn en de sublieme rietblazer John Butcher als duo aan het werk te zien.

Farida Amadou brengt het bespelen van de elektrische bas terug naar de naakte essentie tijdens de presentatie van haar eerste solorelease.

THOMAS LEHN (GER) & JOHN BUTCHER (UK)

Thomas Lehn kennen we vooral van zijn jarenlange toegewijde werk met de EMS Synthi A, een unieke analoge synthesizer uit de jaren zeventig. Naast samenwerkingen met artiesten als Marcus Schmickler, Han Bennink, Andy Moor (The Ex), eRikm… ontwikkelde hij ook in zijn solowerk een uniek geluid in de wereld van de elektronische muziek.

Rietblazer (tenor- en sopraansaxofoon, klarinet) John Butcher startte ooit als doctor in de fysica, maar verliet de academische wereld al snel om zich volledig op muziek te focussen. Zijn werk varieert van improvisatie en eigen composities over multitrack tot op feedback gebaseerde werken gebracht in ruimtes met ongewone akoestiek en niet-concertlocaties. Hij werkte samen met grootheden uit de improv als Derek Bailey, John Tilbury, John Stevens, The Ex en Gerry Hemingway en was eerder in de Oorstof-reeks te gast in een trio met celliste Okkyung Lee en drummer Mark Sanders en in een duo met drummer percussionist Gino Robair.

FARIDA AMADOU (B)

We starten de avond met de voorstelling van de eerst solorelease van bassiste Farida Amadou, een van de opvallendste nieuwe figuren aan het Europese improv-firmament. Als autodidacte haalt ze uit haar Fender-bass de meest spannende klanken zonder de muzikaliteit uit het oog te verliezen. In haar, tot nog toe, korte muzikale carrière laat ze zich (inter)nationaal gelden in uitdagende samenwerkingen met kleppers als Peter Brötzmann, Thurston Moore (Sonic Youth), Ken Vandermark, Marker, Mette Rasmussen, Hanne De Backer, Wolf Eyes, Audrey Lauro en Julien Desprez. Sinds haar eerste ontmoeting tijdens het Summer Bummer Festival in 2016 speelt ze op regelmatige basis samen met de Engelse drummer Steve Noble (Rip Rig & Panic, Æthenor, Saint Francis Duo) en in 2018 maakte ze zelfs deel uit van het Luikse punk-combo Cocaine Piss.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Oorstof

Foto’s:

Farida Amadou: © Geert Vandepoele

John Butcher: © Susan O’Connor

Thomas Lehn: © Alain Julien

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie