zo 08.12.19

OORSTOF PRESENTS: G A B B R O + Rodrigo Amado & Farida Amadou

Facebook event Deel Tweet

Oorstof-improvisatieavond met 2 topgezelschappen

Unfortunately due to personal reasons, Dirk Serries had to cancel his tour with Rodrigo Amado. Amado will still go ahead with the planned concerts and will play his duo concerts with bass player Farida Amadou.

Om de gloednieuwe g a b b r o-lp 'Granular" voor Dropa Disc te promoten, neemt baritonsaxofoniste Hanne De Backer de Oostenrijkse, in Noorwegen residerende, stemkunstenares Agnes Hvizdalek, de Belgische bassist Raphael Malfliet en nieuwkomer in de band, de Noorse trombonist Henrik Munkeby Nørstebø mee de hort op.

Dit is een gratis toegankelijk concert op basis van first come first served. Tijdig afzakken naar AB Salon is de boodschap!

G a b b r o, Hanne De Backers baritonsaxproject, hanteerde een relatief eenvoudig duoconcept voor het titelloze debuutalbum. Dat wordt nu op z’n kop gezet voor opvolger 'Granular', een eerste g a b b r o-release voor Dropa Disc. Marc De Maeseneer is opnieuw van de partij, maar het duo krijgt nu gezelschap van experimenteel bassist Raphael Malfliet en de al even opvallende Oostenrijkse, in Noorwegen residerende, vocaliste Agnes Hvizdalek. 'Granular' combineert studio-opnames met opnames van het Summer Bummer Festival in 2018 en zet in op fragmentering, aandacht voor detail en een spel van klank en ruimte dat de luisteraar best ondergaat zonder verwachtingen. Het resultaat is immers een opvallend originele inkijk in een universum vol ongewone technieken, met opnieuw een evenwicht van het persoonlijke en een radicale openheid, waardoor de korrels uit de titel uitgroeien tot een breed, organisch geheel. Voor het concert in AB Salon en voor de Europese tournee die g a b b r o onderneemt ter promotie van deze prachtige release zal de Noorse trombonist Henrik Munkeby Nørstebø de basisline-up van Hanne De Backer (baritonsax), Agnes Zvidalek (voice, microphone) en Raphael Malfliet (el. bass) vervoegen.

Eind augustus 2019 vonden de toonaangevende Portugese saxofonist Rodrigo Amado en veteraan experimentalist Dirk Serries elkaar voor de allereerste keer samen op een podium. Dat magische concert vond plaats in de Nederlandse Jazzblazzt-serie en krijgt nu een tweede leven als gelimiteerde cassette – toepasselijk getiteld Jazzblazzt – via Colin Websters Raw Tonk Records. Om dit heuglijke feit kracht bij te zetten openen Amado en Serries deze bijzonder Oorstof-avond als duo in de perfecte setting van het AB Salon.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Oorstof vzw

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie