do 26.09.19

Kommil Foo: Oogst

Facebook event Deel Tweet

Belgische première: de oogst van 30 jaar memorabel moois!

Een piano, een gitaar, een viool en hun 2 karakter-stemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen. Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. Raf, Mich, hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen.

Kommil Foo op z’n best!

Regie: Ineke Nijssen en Walter Janssens
Decor: Kris van Oudenhove
Technische leiding: Koen Bellens
Productie: Caroline Lanoye


Video's

Reacties

Sinds dag 1 grote fan van wat de gebroers op de spreekwoordelijke mat kunnen toveren. En ben nog altijd fan, maar gisteren toch een beetje op mijn honger bleven zitten. Deze keer dus geen samenhangende verhaallijn in de show, en het tedere evenwicht tussen energie, humor en emotie sloeg net iets te vaak richting emotie, te weinig kunnen genieten van de humor, die humor met een kantje die er toch voor zorgde altijd dat ze letterlijk het publiek konden vastlijmen op hun stoel met een lach en een traan. De traan werd wel vaak gelokt maar de traan had te weinig lach en weigerde te vloeien. Dat allemaal gezegd zijnde, was het wel weer voor 25% van de show een geweldige belevenis, met fantastische sketches van de prinses van zijn dromen die de prins achtervolgde, en de teruglopende stormvloed van tranen. Geweldig goed blijven ze, hun muzikaal talent is grandioos, hun stem virtuoos, hun passie en samenspel magistraal. Gewoon net iets te weinig.
jurinho
De kunst om een zaal muisstil te krijgen, jezelf te herkennen in de breekbare emoties, op het puntje van je stoel zitten hongerig naar de pointe van de grap, en luidop met voldoening lachen als die dan komt. Een optreden van kommilfoo is een belevenis. Het gevoel van die twee broers daar op het podium precies echt te kennen, terwijl dat niet zo is. Jullie zitten in ons hart. Mooi hoe jullie gekende nummers een twist gaven zodat ze toch weer tot leven kwamen. Grootste verbazing was dat men te vroeg applaudisseerde bij ruimtevaarder, allez? Iedereen die daar zat wéét dat toch?
veerle.Peters799914
dankuwel mannen, topavond :-)
ronyseghers
Wederom van de eerste tot de laatste seconde genoten. Doordat de sketches uit verschillende programma's kwamen, ontbrak de omkadering natuurlijk. Maar voor wie alle programma's vroeger heeft gezien was dit een overheerlijke reis door het universum van Kommil Foo. Hoogtepunt in hun zo rijkgevulde carrière vind ik nog altijd 'Breken' en de sketch hieruit was voor mij één van de hoogtepunten van de avond, samen met die over Frans Bauer en uiteraard de toegift, 'Ruimtevaarder'. En waarom krijg ik verdomme elke keer tranen in de ogen bij de laatste noten van elk optreden? En zeer toepasselijk woorden van lof voor de regisseurs en de klank- en lichtman. Het zijn allemaal woorden voor iets waar eigenlijk geen woorden voor zijn. Bedankt, mannen! Jammer genoeg zal ik de volgende 30 jaar Kommil Foo niet meer volledig kunnen uitzitten...
rakker
Ik treed Maarten bij, er miste wat diepgang en daardoor was het optreden minder goed dan de vorige. Misschien ook een beetje omdat de muziek allemaal reeds gekend was. Desalniettemin leuke avond, geweldige muziek en geniale humor momentjes in de kleine dingen. En een gesigneerde plaat
Bjorn.De Wael529448
Prachtig optreden met magistrale vertellers en betoverende muziek. Of hoe je lelijke verhalen van slechte momenten op een mooie manier kan troubadouren. Schitterend en bedankt.
Bart.De Vlieger663762
Hartverwarmend. Herkenbaar. Nostalgisch. Hilarisch. Ontroerend.
Bjorn.Verhaeghe567299
Het blijven prachtige optredens. Fan van het eerste uur. Maar voor mij persoonlijk niet de sterkste sketches die zij speelden. Ik miste ook de diepgang in de verhalen bij Raf. Ik ben wat op mijn honger blijven zitten.
maarten-ceulemans
Het zijn krakken die van walschaerts
Gunter.Herbots585367
Top !
evb1964
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie