do 30.01.20

Davide Luciani - Laura Agnusdei

Facebook event Deel Tweet

Double bill met 2 opkomende Italiaanse electro-akoestische ambient-componisten

Davide Luciani is componist van elektronische muziek, sinds 2011 gevestigd in Berlijn. Hij startte in 2005 zijn muzikale ontdekkingen in de Italiaanse noise-rock scene.

Zijn meest recente release is ‘Calming Counts’, uit op het aan, ‘Touch’ gelieerde, The Tapeworm.

Door akoestische instrumentatie met een analoge / digitale synthese te bewerken maakt hij composities die noise, drone rock en minimale muziek overbruggen. In zijn benadering van elektro-akoestische muziek - opgewekt met gitaar, piano, strijkers, accordeon, synthesizers, VST tovenarij en loopers – gaat Luciani telkens op zoek naar uitgesproken harmonische klanken met gelaagde repetitieve patronen en instrumentale polyfonieën.
Soundcloudlink

De uit Bologna (IT) afkomstige Laura Agnusdei is een electro-akoestische componiste en saxofoniste, klassiek geschoold met een Master in elektronische muziekcompositie van het Instituut voor Sonologie van Den Haag (NL). In haar composities is de saxofoon de belangrijkste stem. De sonische landschappen die ze creëert schakelen tussen melodieën en texturen, ‘klassieke’ liedvorm en improvisatie. Door akoestische, digitale en analoge geluidsbronnen te laten samensmelten ontwikkelt ze emotionele sferen die op elke track shiften. ‘Night/Lights’, een tape-ep die bestaat uit 4 stukken soulvolle electro-akoestische muziek, is haar solodebuutcassette die in september 2017 werd uitgebracht via het Londense The Tapeworm. Haar eerste album 'Laurisilva' is in november 2019 uitgebracht door hetzelfde label en ging in september in première in Cafe OTO.

Sinds 2016 speelde ze op vele locaties en festivals zoals Rewire, Dekmantel, EYE Filmmuseum (NL), Cafe OTO (VK), Node en Ipercorpo (IT) en was openingsact voor artiesten zoals Colin Stetson en Jenny Hval .

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie