ma 20.04.20

CANCELLED: Vuurdoop Selects: The Radar Station, Wolker, Future Messiah

Facebook event Deel Tweet

PXL-studenten en AB slaan de handen in elkaar voor een gratis concertavond

Naar aanleiding van COVID-19 wordt dit concert afgelast. 
Wij danken je voor jouw begrip.

Onder de noemer ‘Vuurdoop Selects’ slaan PXL-Music-studenten en AB de handen in elkaar voor een GRATIS AB Club-concert in Brussel. We selecteren samen enkele van de meest veelbelovende opkomende artiesten van eigen kweek.

The Radar Station wordt geboren uit de assen van Barefoot And The Shoes en Sun Gods. Met hun rijke, vervlochten synth- en gitaarparijen en gelaagde drums creëert The Radar Station een eigen, uniek geluid: verhalende, eigentijdse indierock à la The War On Drugs en The National, met echo’s uit de eightiespop van Peter Gabriel en Daniel Lanois. Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die ook live uitstekend tot haar recht komt. In januari werden ze bekroond tot winnaars van De Nieuwe Lichting 2020 waarmee hun doorbraak enkel nog een kwestie van tijd is.

WOLKER is de band van Gert-Jan Loobuyck uit Gent. Gert-Jan is een autodidact. Als kind leert hij zichzelf drums en piano; op de leeftijd van tien jaar speelt hij gitaar in zijn eerste groepje. Maar zijn wereld gaat pas helemaal open als tiener Gert- Jan zijn ware passie ontdekt in het opnemen van muziek. Met beperkte mogelijkheden en veel geduld leert hij hoe hij op een creatieve manier een zo perfect mogelijke sound en akoestiek kan creëren. In de loop van 2019 komt drumster Femke Decoene (The Very Very Danger, Juniper) erbij en vallen de laatste puzzelstukjes in één. Femke is de juiste vrouw op de juiste plaats. Met haar erbij vervelt Wolker van een ‘one-man-bedroom-project’ naar een échte groep, met een eigen sound en gezicht. Bovendien maakt het duo ook live diréct indruk en lijkt the sky the limit voor dit geweldige duo.

Future Messiah is een alternatieve indierockband opgebouwd rond multi-instrumentalist Daan De Clerck. Hun eerste succes wisten ze vorig jaar al te boeken met de selectie bij Sound Track, waar ze ook hun livedebuut als viertal vierden. Nu de band eindelijk compleet is, wordt er duchtig gewerkt aan een eerste veelbelovende ep. Future Messiah is dit jaar verder voor een tweede keer geselecteerd voor Humo’s Rock Rally. Hun nieuwe single 'Dreamer' zal nog dit voorjaar worden uitgebracht.

Lees meer Lees minder

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 3 mei worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.