do 09.07.20

CANCELLED: The Revolution 'Prince's former band'

Deel Tweet

Naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus moet The Revolution helaas hun volledige Europese tour annuleren, waaronder ook het concert op 9 juli in Ancienne Belgique.
 
We zijn momenteel samen met het management van The Revolution en de zaal op zoek naar een nieuwe mogelijke datum in 2021. Aangezien het nog enige tijd kan duren vooraleer er hierover duidelijkheid is, hebben we beslist om alle ticketkopers terug te betalen. Indien er een nieuwe datum gevonden wordt, zullen we die via onze kanalen meedelen.
 
We danken je voor het begrip in deze uitzonderlijke situatie.

Statement van de band vind je onderaan terug.


Tickets die online zijn aangekocht worden automatisch binnen de 60 dagen terug betaald via het betaalmiddel waarmee ze zijn aangekocht.

Indien u tickets aangekocht heeft in de Ticketshop, gelieve een foto van jouw tickets te sturen met vermelding van uw rekeningnummer naar info@abconcerts.be.  

We danken je voor het begrip in deze uitzonderlijke situatie.

As much as we wish we didn't have to do this, collectively with each other and our team we have made the hard decision to cancel our upcoming UK and European tour dates. Our concern is for our fans and each other and we don't want to put anyone in harms way. We want to wish everyone good health and we hope to be able to come back and see you all very soon!

-  The Revolution

 

 

 

 

Goed nieuws voor de fans van Prince! The Revolution, de voormalige band van Prince, komt in 2020 naar België. Op 9 juli houden de originele bandleden – inclusief Wendy & Lisa – halt in de Ancienne Belgique voor een muzikale ode aan Prince!

The Revolution – Wendy Melvoin, Lisa Coleman, Bobby Z, BrownMark en Dr. Fink – staat bekend als de veelzijdige band achter muzieklegende Prince. The Revolution verwierf midden jaren ‘80 internationale faam en kwam wereldwijd in de spotlights te staan na de release van Purple Rain, het rockproject rond Prince, dat de ster en zijn band op slag een sterrenstatus opleverde. Na de zomer van '85 groeide The Revolution uit tot een wereldfenomeen, dankzij de release van de film en tournees door de Verenigde Staten, Europa en Japan. Tot op vandaag blijft het album Purple Rain een absolute klassieker bij de Recording Industry Association of America. Het album haalde platina en ging meer dan 13 miljoen keer over de toonbank in de VS alleen al, terwijl de gelijknamige film nog steeds wereldwijd het publiek weet te inspireren en bekoren.

The Revolution voerde tot twee maal toe de Billboard 200-albumlijst aan (met Purple Rain, en met Around the World in a Day), haalde met verscheidene singles de top tien in de Billboard Hot 100-hitlijst en sleepte talloze awards in de wacht, waaronder drie Grammy's en drie American Music Awards. Na de Parade Tour kondigde The Revolution eind 1986 officieel het einde van de groep aan. De bandleden bleven echter close. In de jaren die volgden, kwam het dan ook – onder aanmoediging van Prince – verscheidene keren tot een gelegenheidsreünie.

Na het plotse overlijden van hun onverschrokken frontman in april 2016, kwam The Revolution opnieuw samen om een ode te brengen aan Prince, het muzikale genie dat de band en de hele wereld wist te beroeren. In september keerden ze terug naar de plaats waar alles begon: First Avenue, een kleine zaal in Minneapolis die bepalend bleek voor Prince & The Revolution in de aanloop naar en het succes dat volgde op Purple Rain. Daarop beslisten de originele bandleden samen hun ode aan Prince verder te zetten en de muzieklegende te eren op de best mogelijke manier: de muziek brengen die ze samen met hem hadden gecreëerd.

“Alleen als we voor jullie spelen, voor de fans, zijn wij Prince's Revolution. Nu zijn we op elkaar aangewezen, en naarmate onze wonden helen, vullen we de leegte met muziek. Samen zijn wij The Revolution.” - The Revolution

Lees meer Lees minder

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie