ma 27.04.20

CANCELLED: Bill Orcutt & Chris Corsano (duo + solo sets)

Facebook event Deel Tweet

Twee grootheden uit de hedendaagse Amerikaanse improv-scene solo en in duo

Naar aanleiding van COVID-19 wordt het concert van BILL ORCUTT & CHRIS CORSANO afgelast. 
Wij danken je voor jouw begrip.

Tickets die online zijn aangekocht worden automatisch binnen de 60 dagen terug betaald via het betaalmiddel waarmee ze zijn aangekocht.

Indien u tickets aangekocht heeft in de Ticketshop, gelieve een foto van jouw tickets te sturen met vermelding van uw rekeningnummer naar info@abconcerts.be.  

Nadat in 1997 het legendarische noise-rockcombo Harry Pussy het voor bekeken houdt gaat Bill Orcutt (VS, 1972)  films maken. Pas 12 jaar later pikt hij opnieuw de gitaar op. Orcutts muziek is rauw, minimalistisch en gebaseerd op vroege Amerikaanse gitaartradities zoals primitivisme of blues. Hij is erin geslaagd zijn eigen fascinerende stijl te creëren, vaak dissonant en altijd zeer onvoorspelbaar. Naast een uitgebreide solocatalogus speelt hij ook regelmatig met andere grote namen uit de improv-scene (Peter Brötzmann, Loren Connors, Sir Richard Bishop, Thurston Moore, Okkyung Lee, Bill Nace …).

Chris Corsano (VS, 1975) is misschien wel de ‘hardest working’ (én boeiendste) drummer van zijn generatie, actief op het snijpunt van free jazz, improv, avant rock en noise. De lijst van mensen waar hij regelmatig mee samenwerkt is eindeloos en getuigt van een open muzikale geest. Enkele namen om een idee te geven: Evan Parker, Sunburned Hand Of The Man, Six Organs Of Admittance, Kim Gordon, Thurston Moore, Nels Cline, Vibracathedral Orchestra, Jim O'Rourke, Jandek, C. Spencer Yeh, Björk, Massimo Pupillo, Pak Yan Lau, Nate Wooley, Paul Flaherty, Okkyung Lee …

Corsano’s spel heeft zich ontwikkeld tot een dynamisch amalgaam van uitgebreide technieken voor drumstel en niet-percussieve zelfgemaakte instrumenten.

Orcutt en Corsano zullen beide eerst een soloset spelen en nadien in duo.

Concert georganiseerd in samenwerking met Les Ateliers Claus en Oorstof/SoundInMotion.

Lees meer Lees minder

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 3 mei worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.