vr 13.11.20

Black Pumas

+ Seratones

Facebook event Deel Tweet

Solide soulrock livereputatie; Fire & Colors!

Je denkt hier aan beestig schoeisel? Mis: Black Pumas levert verschroeiende feestmuziek. En wat goed is voor Rock Werchter is ook opperbest voor AB:

"Bingo! Het debuut van Black Pumas is zo goed als feilloos. De psychedelische soul bombardeerde de twee in de VS tot ‘breakout band of 2019’. Prima spul alleszins voor wie de voorbije jaren in Werchter genoten heeft van Alabama Shakes, Durand Jones & The Indications of Curtis Harding.

Alsof soulzanger Sam Cooke en oerrocker Neil Young lid geworden zijn van hiphopcollectief Wu-Tang Clan. Dat is een ruwe schets van Black Pumas, het project van een bijzonder duo uit de Texaanse hoofdstad Austin. Adrian Quesada is een veertiger die vroeger gitaar speelde bij Grupo Fantasma. Die negenkoppige bende wint in 2010 een Grammy Award voor Best Latin Album. Quesada had in zijn studio enkele instrumentale stukken liggen waar hij een soulstem voor zocht. Vrienden raadden hem Eric Burton aan, een busker die in downtown Austin speelde. Bingo dus!"

Voorprogramma SERATONES ook al eens een bescheiden edoch bevlogen clubje november ’16 en Kurt toen:

‘Ze mochten reeds meermaals openen voor Charles Bradley, ze worden vaak in één adem genoemd met Alabama Shakes en mochten hun debuut ‘Get Gone’ zowaar opnemen voor het fameuze label Fat Possum (zie: Black Keys, Fat White Family, Youth Lagoon,...). Zo zijn ook meteen de muzikale contouren duidelijk van de uit Shreveport, Louisiana afkomstige band Seratones: dampende rock ’n roll die de sfeer van stomende juke joints van weleer uitstraalt.

Ster is zonder meer de charismatische frontvrouw (mét afro) A.J. Hanes die zich reeds op 6-jarige leeftijd liet gelden in gospelkoren in haar thuisstad. Haar stem wordt dan ook vaak vergeleken met die van zowel Janis Joplin als Mavis Staples.

Over hun passage op SXSW schreef NME: ‘It's probably the best off-the-cuff performance ever seen at SXSW.’’

Lees meer Lees minder

Voor fans van Charles Bradley, Leon Bridges, Raphael Saadiq, Mark Ronson ...


AB weetje November '19 nog een uitverkochte ABClub!


Fun fact Bij die ABClub was Anysa het dappere voorprogramma!

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie