wo 18.11.20

ABnormal - Aksak Maboul

Facebook event Deel Tweet

Albumvoorstelling van legendarische Belgische experimentele-pop outfit

Tijdens deze concerten is het dragen van een mondmasker verplicht en zijn enkel bubbels van 1 of 2 mensen mogelijk. Wat als je met 3 mensen wilt komen?  Dan koop je 1 duo bubbel en 1 solo bubbel. 1 van je vrienden zit dan alleen op het balkon. Hetzelfde geldt voor alle andere oneven getallen.

Meer uitleg over de veiligheidsmaatregelen lees je hier.

Co-organized with Les Ateliers Claus

Aksak Maboul bracht in volle Corona lockdown hun eerste echte nieuwe release in jaren. ‘Figures’ (Crammed) werd een dubbelalbum met 22 tracks en intermezzo's: er was niets minder voor nodig om de stroom van ideeën op te vangen die ontstond na zo'n lange kloof ...

Teruggrijpend naar de verschillende bronnen die de band altijd hebben geïnspireerd (van elektronische muziek en pop tot experimenteren, jazz, minimalisme, hedendaags klassiek, enz.), dewelke Aksak Maboul op hun onnavolgbare stijl her-configureert. Wevende elektronische en akoestische instrumentatie, improvisaties, songs, beats, gevonden objecten en geluidscollages, het album werkt als een labyrint, vol geheime passages en interne connecties.

De plaat is geschreven, bedacht en geproduceerd door Marc Hollander & Véronique Vincent (respectievelijk oprichter van Aksak Maboul & Crammed Discs en voormalig vocaliste bij The Honeymoon Killers), waarbij Marc de leiding had over de muziek, terwijl Véronique de teksten schreef en de tekeningen en schilderijen maakte voor het kunstwerk.

Op het album zijn ook bijdragen van de huidige live line-up van de band: Faustine Hollander, Lucien Fraipont (Robbing Millions) & Erik Heestermans, en paseren er enkele gasten waaronder Fred Frith, Steven Brown (Tuxedomoon), drie leden van Aquaserge….

Dit concert was initieel voorzien op 17 april in Les Ateliers Claus.

Live opstelling:
Véronique Vincent: zang
Marc Hollander: toetsenborden
Lucien Fraipont: gitaar
Faustine Hollander: bas, toetsen, zang
Erik Heestermans: drums

Lees meer Lees minder

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Meer AB tips voor jou

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie