wo 30.10.19

3Y Crevette w/ De Ambassade + Blitzzega

Facebook event Deel Tweet

Derde verjaardag van toonaangevende Brusselse platenwinkel en label!

3 YEARS CREVETTE w. DE AMBASSADE + BLITZZEGA

Exact 3 jaar geleden opende Crevette de deuren in de Blaasstraat. Ondertussen groeide de platenwinkel uit tot een van de meest toonaangevende zaken in Brussel. Ze staan bekend om hun uitstekende selectie elektronische muziek. Om hun verjaardag te vieren stelden ze het programma samen in onze AB Club. Later dit jaar feesten de Brusselaars verder in C12 en Les Ateliers Claus.

De Ambassade is de alias van Nederlandse producer, analoge synthtovenaar Pascal Pinkert (Dollkraut) en bassist Timothy Francis. Ze maken donkere synthwavetracks met Nederlandstalige zang en laten zich hiervoor inspireren door films en series uit de jaren zeventig en tachtig. Na twee succesvolle 7” ep’s brachten ze dit jaar hun debuutalbum uit via het invloedrijke Amsterdamse label, Knekelhuis. 

Blitzzega is het coldwaveproject van Bjorn Eriksson, een Antwerpse componist en gitarist die vooral bekend staat voor zijn werk met Eriksson Delcroix en Maxon Blewitt. ‘Bjorn Eriksson’s Highlight Reel’, het eerste full album van Blitzzega, heeft een mysterieuze, erotische sound.

De beruchte Brusselse Alex Deforce en Tele Talks brengen samen een eenmalige poëzie set voor het 3-jarig bestaan van Crevette. Alex Deforce is een ' café dichter' die eerder dit jaar een album met Victor De Roo op Knekelhuis uitbracht. Tele talks is een van de gevestigde namen in de Crevette familie. Een unieke en nooit eerder geziene samenwerking tussen deze twee. Laat je betoveren door de woordsmit zelve.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie