Veelgestelde vragen

Tickets bestellen


Wachtlijst

Profiel aanmaken

Waardebons

Afgelaste en verplaatste concerten

AB Nieuwsbrief

Bezoekers met beperkte mobiliteit

AB TV

Tickets bestellen

Hoe EN WAAR Kan ik tickets bestellen ?

Via onze website en in onze ticketshop kan je tickets, concertcheques en jetonbons kopen. Via de website lukt het alleen als je  AB profiel hebt. Meer info over het aanmaken van een AB profiel vindt je hier.  Tickets en jetonsbons kunnen gelijktijdig besteld worden.

 • AB Ticketshop: de Ticketshop vind je aan de hoofdingang van AB. 
 • FNAC: Welke AB concerttickets kan je kopen in de Fnac?
 • Ticketswap: www.ticketswap.be is de enige veilige doorverkoopsite. AB en Ticketswap hebben een veilige link aangelegd waardoor tickets niet meer dan 1 keer kunnen worden aangeboden.
 • Fanclub: In sommige gevallen worden er via fanclubpresales ook tickets aangeboden via de officiële website van de groep. Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen!

Andere verkoopskanalen zijn niet betrouwbaar en raden wij dan ook ten strengste af. Sites zoals Viagogo en Bemster verkopen tickets aan woekerprijzen en vervalste tickets. Dit is tegen de Belgische wetgeving. Lees hier meer over veilig tickets aankopen.

 

Help, ik ben mijn e-tickets kwijt!

Je vindt je e-tickets terug via je AB-profiel op onze website, in de rubriek ‘Mijn tickets’ én via de bevestigingsmail die je kreeg na het bestellen. 

Wachtlijst

Hoe werkt de wachtlijst?
 

Je naam op de wachtlijst plaatsen doe je zonder enige aankoopverplichting. Log je eerst in op onze site. Ga naar de concertpagina van het uitverkochte concert. Klik daar op 'AB wachtlijst’. Zo simpel is het! De tekst “Je staat op de wachtlijst” verschijnt onder de knop AB wachtlijst. 

Mensen die zich op de wachtlijst van een uitverkocht concert zetten, worden als eerste verwittigd wanneer er tickets vrijkomen. Je krijgt in dat geval een e-mail met een link om tickets te bestellen.

Profiel aanmaken

Hoe maak ik een profiel aan?
 

Klik op 'Inloggen' rechts bovenaan de homepage en scroll onderaan naar ‘maak een AB account’ of Klik  op ‘inloggen met Facebook’. Vul je gegevens verder aan en klik nadien op ‘Registreer’.

Na het voltooien van de inschrijving krijg je een mail om je profiel te activeren. Je kan geen tickets bestellen zonder een profiel aan te maken.

Het lukt niet om me in te loggen

 • Vergat je je paswoord? Klik op ‘wat is mijn wachtwoord nu weer?’ en vraag een nieuw paswoord aan.
 • Probeerde je het al in een andere browser? Onze website werkt soms beter in Firefox of Google Chrome.
 • Voor andere problemen, stuur een mailtje naar info@abconcerts.be met een beschrijving/screenshot van het probleem.  

Hoe kan ik mijn profiel verwijderen?
 

Stuur een mailtje naar info@abconcerts.be met vermelding van je gebruikersnaam/e-mail en de vraag om je profiel te verwijderen.

Waardebons

 de AB concertcheque

Het perfecte cadeau! Je kan het bedrag zelf kiezen van €5 tot €300 en de cheques kunnen zowel online als in de ticketshop gekocht en gevalideerd worden. Je kan er zowel concerttickets als drankjetons mee kopen.

 • ONLINE kopen: Ga naar de AB concertcheque pagina. De AB concertcheque kan als e-ticket verstuurd worden of op een old school concertticket per post (+€1).
 • ONLINE gebruiken: plaats een online bestelling. In het scherm ‘Betaling en levering’ geef je in het vak onder ‘gebruik waardebon’ het nummer van je concertcheque in. Let op: geef het nummer in zonder streepjes en spaties! Klik op toevoegen.
 • IN DE AB TICKETSHOP: Check hier onze openingsuren.

De AB concertcheque is een jaar geldig. De vervaldatum wordt vermeld op de cheque. Verlengen kan helaas niet. Het eventuele overgebleven saldo blijft op de cheque staan voor later gebruik.
Kan de volledige bestelling niet betaald worden door de cheque? Kies dan in hetzelfde scherm een betaalmethode om de rest van het bedrag te betalen.

Hoe bestel ik drankjetons?

Drankjetons kunnen hier of online besteld worden bij het bestellen van concerttickets.
In de AB Ticketshop overdag kan je wel drankjetons kopen zonder tickets.

Andere waardebons die geldig zijn in AB

Wij aanvaarden Sodexo cultuurcheques, de Paspartoe cultuurbon en Stuvo cheques.
Wij aanvaarden geen Edenred cultuurcheques.

Afgelaste en verplaatste concerten

 

Hoe worden mijn tickets terugbetaald?


Bij afgelasting van een concert worden je tickets automatisch terugbetaald via het betaalmiddel waarmee ze werden aangekocht, ook als dat een concertcheque was. 
Bij verplaatste concerten blijven je tickets geldig. Je moet ons zelf contacteren indien je een terugbetaling wenst.
Kocht je tickets in onze AB Ticketshop of via Ticketswap? Mail ons een foto van je ticket of stuur ons je Ticketswap bevestigingsmail met vermelding van je IBAN-rekeningnummer naar info@abconcerts.be.  
 

AB nieuwsbrief

 • Hoe schrijf ik me in/uit voor de AB mails?

Onderaan deze pagina kan je je e-mail adres achterlaten om jezelf in te schrijven op de nieuwsbrief. Heb je al een AB account? Log in op de website en klik op ‘Mijn AB account’ en vervolgens scroll je naar beneden naar ‘AB mails’. Duid ‘inschrijven’ of ‘uitschrijven’ naast de keuze opties. Uitschrijven kan je steeds onderaan elke e-mail. 

Bezoekers met een beperkte mobiliteit

 • Dien ik een speciaal ticket te bestellen?

Je hoeft geen ‘speciaal’ ticket te bestellen. Gewoon na aankoop van je normale ticket even het aanvraagformulier hier invullen. Er is steeds voldoende ruimte voorzien in de gereserveerde zone voor andersvaliden. 
Je krijgt via mail alle info die je nodig hebt over de avond zelf. Ben je te laat om het formulier in te vullen? Geen zorgen, meld je gewoon 's avonds bij één van de stewards, zij helpen je alsnog.

 • Heeft mijn begeleider ook een ticket nodig?

Begeleiders hebben ook een toegangsticket nodig.

AB TV

 • Kan ik de concerten die opgenomen werden op DVD kopen?

Helaas niet. AB beschikt nooit over de commerciële exploitatierechten van de gemaakte opnames en mag bijgevolg geen opnames te koop aanbieden.

Niet elk concert wordt gecapteerd. Enkel de concerten waarvoor we toestemming krijgen. Afhankelijk van de verkregen rechten, worden sommigen concerten enkel live uitgezonden. Anderen worden beperkt in tijd (al dan niet volledig) via stream aangeboden. 

Je kan niet alle concerten herbekijken. De concerten die je wel kan herbekijken, vind je hier. 

 

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie