zo 10.05.20

AB40 CURATED BY: Mark Lanegan w/ a.o. Mark Lanegan plays 'Bubblegum' + very special guests

Facebook event Deel Tweet

Indiegod cureert voor het eerst én speelt integraal zijn meesterwerk ‘Bubblegum’

AB CURATED BY
In september bestaat AB 40 jaar en dat vieren we in stijl, terwijl het voltallige programmatieteam tijdelijk op rust gaat. Come again? Tijdens het hele feestseizoen geeft AB namelijk de programmatiesleutel in handen van diverse nationale en internationale curatoren die al een tijdlang aan het huis verbonden zijn.

Opgelet: voor dit event zijn combitickets beschikbaar. Mark Lanegan speelt elke dag integraal zijn album ‘Bubblegum’. De (inter)nationale gasten die hij uitnodigt zullen elke dag verschillend zijn.

Met zijn 13 AB-passages mag je Mark Lanegan gerust een huisartiest noemen. Lanegan betrad voor het eerst het AB-podium in 1992 met zijn vorige band Screaming Trees en minstens een handvol keer onder eigen naam. Hij was een opvallende gast bij de afscheidsoptredens van Magnus eind 2018 en passeerde ook de revue met zijn compagnons de route Greg Dulli en Isobell Campbell. Een logische keuze dus om Mark Lanegan een weekend lang carte blanche te geven en hem naar hartenlust te laten programmeren voor zijn eerste curatorschap ever, worldwide. En het lijkt wel of Lanegan programmator is in bijberoep, want zijn wishlist oogt indrukwekkend.

Het volledige programma wordt later bekendgemaakt, maar Lanegan fungeert alvast zelf als headliner. Zo speelt hij elke avond integraal (!) zijn meesterwerk ‘Bubblegum’ uit 2004. The Guardian hierover: ‘In every sense, ‘Bubblegum’ is a staggering record.’ AB40 kan voor ons al niet meer stuk.

Lees meer Lees minder

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify